פתיחת קריאת שירות
צרו קשר

    ועד בית או ניהול ואחזקה?

    רוב בנייני המגורים בישראל הם בניינים שבהם פועל ועד בית, כזה שממונה על ידי רוב הדיירים וניתן בידיו הכוח לקבל החלטות בעבור הבניין כולו. לעומת זאת, יותר ויותר בניינים משותפים עוברים לניהול באמצעות חברת ניהול ואחזקה. מה ההבדל בין שתי האפשרויות, ומה עדיף עבור הבניין שבו אתם מתגוררים?

    העולם עובר לניהול נכסים חיצוני

    ניהול ועד בית הוא משימה שבדרך כלל אינה זוכה לתהילה רצופה אבק כוכבים. יושב ראש הוועד בדרך כלל הוא אחד מן הדיירים הוותיקים ביותר בבניין, כזה שאכפת לו באמת מן הנראות של מקום מגוריו, מן התחזוקה ומהטיפוח, אולם למרות כל מה שישתדל לעשות לטובת הדיירים והבניין, עדיין יימצא מי שיתלונן. בנוסף, לא תמיד זהו אדם שמסוגל להתמודד עם המשימה הלא-נעימה של גביית כספים מדייר שמסרב לשלם; ואם לא די בכך, לעיתים אדם כזה לא כל כך טוב בביצוע סקרי שוק ומשא ומתן עם בעלי מקצוע, כך שהטיפול בבעיות או תחזוקה שוטפת עלולים להיות לא יעילים מבחינת ניהול תקציב ועד הבית.

    כל הסיבות המצויינות לעיל מובילות לפריחתן של חברות ניהול ואחזקה בישראל, על אף שלא מדובר בהמצאה חדשה בעולם. למעשה ברוב המדינות המערביות קיימות חברות שכאלה, ואילו ועד הבית הוא מוסד ישראלי למדי; אולם יותר ויותר ישראלים היום מבינים שיש אפשרות אחרת, מתקדמת יותר, שיכולה לעשות את כל מה שוועד הבית עושה – רק טוב יותר.

    שירות ניהול ואחזקה

    ניהול ועד בית חיצוני, חברות אלה מציעות קשת רחבה של שירותים לבנייני מגורים משותפים, ביניהם שירותי ניקיון בשטחים הציבוריים, גינון, אינסטלציה, מעליות, חשמל ואפילו תחזוקה של מערכות מיוחדות יחסית, אם קיימות כאלה בבניין, כגון מערכות סולאריות וכדומה. בנוסף, חברות הניהול והאחזקה נוהגות לטפל בתשלומי החשבונות של הבניין (מים, חשמל) וכן בבעיות נקודתיות כגון פיצוץ בצנרת, סתימה בביוב או מכת מזיקים. בנוסף, חברות הניהול והאחזקה הן אלה שמחליפות את יו"ר הוועד במשימת גביית הכספים מן הדיירים שמסרבים לשלם.

    יתרון חשוב נוסף של חברות ניהול ואחזקה הוא עבודה משותפת שלהן עם מגוון רחב של בעלי מקצוע. הדבר מאפשר להן להזמין בעת הצורך איש מקצוע מנוסה, מה שמייתר את הצורך לבצע סקר שוק והשוואות בין הצעות מחירים בכל פעם מחדש.

    לסיכום

    הנושא החשוב ביותר עבור רוב הישראלים הוא שאלת המחיר, ואכן שירותיהן של חברות ניהול ואחזקה אינם מתבצעים בחינם. עם זאת, ראוי לזכור שהתשלום עבור דמי הניהול על ידי החברה החיצונית למעשה מחליף את מיסי הוועד הרגילים. כלומר, השאלה היא למי לשלם את הכסף: האם לאחד מן הדיירים המשמש כיו"ר הוועד, או לחברה חיצונית, מקצועית ומנוסה, שתטפל בבניין שלכם במסירות ממש כאילו היא מתגוררת בו? כאמור, כיום המגמה היא לכיוון חברת ניהול נכסים חיצונית.